אמא שאומרת לבנה דברים קשים על אביו

שאלה:

האם מותר לי לשמוע מאמא שלי דברים קשים על אבא שלי. כמה קשה לה איתו ואז בא פירוט על כל הקשיים שלה וכמה הוא לא בסדר ואיזה חיים היו לה, חוץ מהפן הפסיכולוגי שבדבר שזה מאוד קשה לי לשמוע דברים על אבא שלי שחלק מהדברים הם ממש סובייקטיבים ומהעין שלה זה כך, האם יש פן הלכתי שאוסר עלי לשמוע את הדברים האלו עליו?

תשובה:

שלום רב,

לכאורה אין איסור לשמוע כך על אביו כאשר הוא יודע שהאמת אינו כך. משום שאין בזה איסור שמיעת לשון הרע, שהרי הוא יודע שהמציאות אינה כך, וגם אין כאן ביזוי לאביו שהרי אינו יודע על כך, ואף אחד לא שומע את השיחה הזו. (אחרת לכאו' יש בזה ביזיון לאביו שאומרים עליו כאלה דברים והוא שותק). אבל ברור שחייבים לנסות להפסיק את זה גם כדי שלא להכשיל את האם באיסור לשון הרע, ובעיקר משום שזה ממש מאד מאד לא בריא לילד להיות בתוך בסיכסוכים של ההורים. אתה צריך לומר לאמא שלך בזהירות בכבוד אבל בנחישות שאתה מאד מבקש ממנה לא לדבר על אבא שלך בפניך. אתה כבן מחוייב בכבוד אביך ולךא משנה מה מעשיו ולכן אתה מאד מבקש ממנה להפסיק לערב אותך בנושאים אלו.

הרבה הצלחה