נדר בשעת כעס שלא יאכל יותר בבית

שאלה:

בעלי בשעת כעס נדר שלא יאכל בבית ובשבת מה הדין

תשובה:

שלום וברכה

עליו לעשות התרת נדרים, וכואב לשמוע שיהודי מגיע בשעת כעסו לאמירות חמורות כאלו…

אמנם יש לו חיוב מדין הכתובה לסעוד בבית עם אשתו בליל שבת, אבל כיון שכלל בנדרו גם את ימי החול ואת שבת בבוקר שיש לדון אם הוא בכלל החיוב [תלוי במחלוקת הראשונים אם טעם החיוב בזה הוא משום עונה או כחלק מחיובו לספק לה את מזונותיה בדרך הראויה לבני זוג נשואים, ראה ס' משנת הכתובה פרק רביעי כל פרטי דין זה], ממילא יש תוקף לנדר זה ועליו להתירו בפני שלושה.

בשורות טובות.