האם מותר לאישה פרודה לפני גט להיות עם גבר אחר?

שאלה:

בס״ד
שלום רב,
הנני כבר שנה פרודה מבעלי אשר החליט מרצונו לעזוב את הבית ולהתגרש. יש לנו הסכם גירושין חתום מבית המשפט אולם תאריך לגט טרם נקבע בגלל שעליו לשלם התחייבויות עליהם חתמנו והסכמנו יחד בהסכם מול שופט. הגט אמור להיקבע בחודש הקרוב בעזרת השם. מאז שעזב את הבית בחודש פברואר 2018 לא היה בנינו כל מפגש או מגע. שאלתי הינה באם אני יכולה להיות במגע עם גבר אחר עד מתן הגט?
שנינו מרצוננו רוצים בגירושין מה גם שאני יודעת שחי עם בת זוג כבר שנה והיא בהריון בחודש מתקדם.
לא קל לי אבל מבחינה הלכתית אני חוששת שלא אעשה עברה חס ושלום.
מקוה ששאלתי ברורה
אשמח לתגובתכם המהירה

אוסיף ואומר שדיין בבית הדין הרבני בפתח תקוה התיר לאישה עם סיפור דומה לשלי בעקבות ששנה כבר הבעל חר היה במגע עם האישה לאפשר לה לביות עם גבר אחר.
האם נכון הדבר?
בכבוד רב

תשובה:

שבוע טוב,

איך אומרים: אין מצב…

אין דבר כזה שאמרו לאישה פרודה שעדיין לא קיבלה גט שהיא יכולה ללכת גם גבר אחר. זה איסור חמור ביותר: איסור אשת איש. לא משנה אם את פרודה ממנו או לא, אם יש הסכם או אין, אם הוא מסכים או לא. האיסור נותר במלוא תוקפו עד הרגע שאת מקבל גט. ואם חלילה תהיי גם גבר אחר, יהיה גם אח"כ אסור לכם להתחתן לעולם. לכן, תנסי לזרז את מתן הגט, ועד אז חלילה אסור להיות בשום קשר עם כבר גבר אחר.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראשית המון תודה על התגובה
    אם ככה סיפורה של האישה שקיבלה התר מדיין בהית הדין הרבני בפתח תקוה הוא סיפור מופרך?
    אני ממש כואבת לדעת שכן ושוקלת לברר את הפרטים המלאים מיהו הדיין. זה חמור מאוד

  2. מופרך לחלוטין! ואין לי ספק: או שהאישה לא הבינה את הנאמר לה, או שהיא… דיין יהודי לא אמר כזו שטות. זה ברור לחלוטין!

  3. אבוי לי !! ומחילה מכבודכם! עשיתי עברה הייתי במגע עם גבר אחר לא נשוי (לא מגע מלא) ואני כולי חרטה עמוקה מחנק בגרון!
    בבקשה עיזרו לי איך אוכל לכפר על העוון הנורא הזה!! הטעו אותי ואני בתמימותי האמנתי!! בא לי למות

  4. אכן זה איסור גמור כל עוד שלא היה גט. אבל אם לא היתה בעילה זה לא איסור אשת איש. ולא נאסרת להינשא בעתיד לאדם הזה. אבל ודאי שתשובה וכפרה את צריכה לעשות. ואין ספק כי בחרטה עמוקה הקב"ה יסלח. אולם זה צריך להיעשות בהחלטה גמורה שעד הגט לא מדברים לא מתכתבים כלל.