קניית ספרים מכספי מעשר

שאלה:

מישהו אמר לי שהוא רוצה לקנות לי את הספרים שלי (ספרי קודש) מכספי מעשר..
1)האם מותר לקנות ספרי קודש ממעשרות? האם זה ראוי?
2) אני לא בטוח אם הוא מביא מעשר כדין, אלא אולי פשוט רוצה לקנות לי את ספרי הקודש וזה יחשב לו מבחינתו כמעשר.. האם זה בסדר מבחינתי?

הוא ביקש ממני לא לקנות לעצמי ספרים, ופשוט שאבקש ממנו והוא יקנה לי..
ואמרתי לו שבסדר.. לא זוכר אם רק אמרתי לו בסדר או הבטחתי לו, או משהו כזה.. האם עכשיו אסור לי לקנות לעצמי ספרים? או שצריך לבקש ממנו?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

קניית ספרי קודש מכספי מעשר אפשרית רק כאשר הספרים משמשים את כלל הציבור ולא את הקונה לבדו, ולכן בזמנינו היום שהספרים מצויים לכל נהגו להחמיר שלא לקנות מכספי מעשר.

זה בנוגע למפריש עצמו שרוצה לקנות ספרי קודש במעשרותיו.

כאן יש נקודה אחרת, שאם אתה נזקק לכספי צדקה ואין לך משלך לקנות ספרים, הוא יכול כדין כל נתינה לעני לקנות לך ספרים מכספי המעשר שלו. השאלה היא האם אכן זה המצב, ואם כן, מדוע הקנייה שלו היא דוקא לספרי קודש, כל נתינה שיתן לך, גם בשביל המכולת, אם אתה נזקק לכך, תוכל להתקיים מכספי מעשר.

כמובן שאין בבקשתו שום דבר שמחייב אותך, ואין כאן כל נדר.

שבת שלום.