מקוה בבריכת השחייה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, אנו שכונה חדשה בארצות הברית ולעת עתה אין מקוה טהרה כשר באיזור, אמנם בריכות לרוב יש, האם יש אפשרות בכלל לחבר בור מקוה לבריכה לצורך השקה ולטבול בבריכה?

תשובה:

שלום וברכה

באופן תיאורטי זה אפשרי, אבל צריך כמעט את כל הלוגיסטיקה הנדרשת כדי להקים מקווה… צריך אוצר מי גשמים והשקה צמודה שלא יהיה זוחלים וכו', צריך להביא מומחה למקוואות שיבדוק אם יש בכך תועלת וחסכון מעבר לבניית מקווה של ממש. כמו כן, צריך הקפדה ובדיקה כל הזמן של הבריכה עצמה שאינה פוסלת את המקווה על ידי הפילטרים סדקים ותעלות מים ועוד… כמובן זה גם לא יאפשר טבילה בזמן הרחצה הרגיל כיון שצריך פשיטת בגדים ובלנית… בקיצור, לא מכאן תבוא לכם הישועה…

בהצלחה רבה ושבת שלום.