ריבית במחיר דירה לפי לוח התשלומים

שאלה:

האם מותר לקבוע מחיר שונה לדירה כאשר לוח התשלומים צפוף מחיר נמוך ואם לוח תשלומים מרווח יותר מחיר גבוה יותר, או שיש בזה איסור ריבית ?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין מוכר שמעמיד שתי תשלומים לקונה, מחיר נמוך למזומן ומחיר גבוה לתשלומים, חייב הקונה לשלם מחיר נמוך, ולא לקחת בתשלומים במחיר גבוה. היות וקונה עכשיו את המקח וחייב את המעות עכשיו, וכשמרוויח לו את הזמן עם תוספת תשלום – נחשב ריבית. אלא שבמכירת דירה ברוב המקרים כתוב בחוזה שמסירת חזקה תיעשה בסיום התשלומים, ולכן אין כאן מקח ואין חוב, ומותר למוכר להעמיד שתי תשלומים. ולכן יש לעיין בחוזה אם כתוב סעיף כזה, ואז יש להתיר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתחילה דובר על לוח תשלומים צפוף ולכן המחיר היה נמוך, אח"כ הקונה ביקש לוח תשלומים מרווח יותר ולכן המוכר ביקש להעלות את המחיר, עדיין לא נחתם כלום האם דרישת המוכר מותרת?

  2. כל עוד לא נחתם החוזה יכול לשנות איך שרוצה. וכפי שכתבתנו שגם אם נחתם החוזה, אם יש סעיף שמתנה שהקניין יחול בסוף התשלום מותר גם אחר חתימת החוזה.