הפרשות לפני וסת

שאלה:

אשה שיש לה תופעה לפני הופעת וסת, שמרגישה הרבה הפרשות (ההרגשה היא כשההפרשה כבר בין השפתים), וגם יש יותר פעילות מעיים, ולכן חושבת שהוסת מתקרב, האם יש לחשוש או לבדוק כשעדיין יש יומיים לפני יום ה-30 וה-31. (יצוין כי אין לה וסת קבוע)

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם ההפרשות האלו נקיות היא טהורה, אבל החכם עיניו בראשו, כיון שהיא יודעת שהוסת קרוב יש להזהר ולעשות בדיקה לפני תשמיש.