מוסך שהחליף גיר והתברר שעבודתו הייתה לשוא

שאלה:

שלום לרבנים הכנסתי רכב למוסך עם תקלה בגיר המוסכניק החליף גיר ולא פתר את הבעיה .החליף שוב גיר ולא פתר את הבעיה . הלכתי למוסך אחר אמרו לי שצריך להחליף גיר והחליפו גיר לא נפתרה הבעיה חזרתי למוסף השני בדקו ואמרו שיש נזילת מים שנכנסים לשמן גיר תיקנו את הנזילה והרכב תקין . החזרתי את הגיר למוסך הראשון הוא תבע כסף כיון שאין לו מה לעשות עם הגיר שלפחות אשלם עלות הגיר בלי עבודה . מה דעת הרבנים האם אני חייב לשלם ?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שחל עליך חובת תשלום, ולכל הפחות לשלם את הוצאות הגיר שדורשים ממך. ראה נימוקים.

בהצלחה.

מקורות:

טכנאי שניסה לתקן את הבעיה ולא הצליח, אין חובת תשלומים, מאחר ותפקידו לתקן ולמעשה לא תיקן. אך בסוגי תיקונים שאין אפשרות להוכיח את הבעיה בצורה מידית, ויש לנסות באופנים שונים כדי לפתור את הבעיה, מסתבר שכל הנסיונות הינם חלק מהתיקון. ובמקרה שלך ששתי בעלי מלאכה ניסו ועמלו עד שאיתר את הבעיה, מוכח שהייתה סוג של תקלה שקשה לאתר אותה מידית. ולכן הניסיון הוא חלק מהתיקון, ויש לשלם על כך. ודוגמה לכך מצאנו בגמרא ב"ק דף קטז ע"א בשכר את חברו כדי שיציל לו את חמורו שנשטף בנהר ולא הציל, חייב לתת לו את שכרו, וביאור הגמרא שלמרות שלא הציל, אך ידוע שלהציל חמור שמטיפת נהר, הינו דבר מסופק, ולכן חייב לשלם לו את שכרו.