לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חייל שנעדר מספר ימים – האם המלגה שמקבל נחשבת לגזל

שאלה:

שלום וברכה
חייל שעושה יומיות בצבא כלומר מגיע כל יום משעה מסוימת עד שעה מסוימת ככה כל יום. שישי ושבת הוא בחופש וחוזר ביום ראשון כרגיל לשבוע חדש עד יום חמישי ושוב שישי שבת חופש. ככה זה השירות שלו.
הצבא מעביר אליו משכורת של 812 ש״ח בכל תחילת חודש. זה בסביבות ה30 שקלים ליום.
השאלה היא כזאת אם היה יום אחד שהוא החליט לא להגיע ולא הודיע על כך למפקדיו והמפקדים לא חיפשו אותו והוא נשאר בבית ואף אחד לא שם לב
השאלה האם אני נחשב שהוא גזל מהצבא? אם כן מה יעשה?

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום שניתן לחיילים אינו שכר על העבודה, החיילים עושים את מלאכתם בהתנדבות מלאה למען הכלל. והמדינה נותנת מלגה לחייל על עצם התנדבותו להיות חייל. החייל לא נקרא פועל שמקבל שכר, אלא מתנדב. וכן אם נעדר חלק מהזמן אין זה גזל. כמובן שעל החייל צריך למלא את תפקידו – כיון שנושא בתפקיד ציבור.

בהצלחה.