הרעלת חתולה

שאלה:

נתתי לחתולה תרופה בשם זינט שמתי לה אותה בכוס זה לבני אדם נגד דלקות בנשימה משהו כזה, השאלה שלי אני לא רואה את החתולה, נגיד שהיא מתה מזה מה הדין דל זה? אגב בדקתי וזה גמור אני רוצה לדעת מה הדין של אדם שהרג חתול בגלל תרופה

תשובה:

שלום וברכה

להרוג חתול אין בזה איסור, אבל לצער אותו נניח שימות תוך יסורים או סתם יתייסר, יש בזה איסור צער בעלי חיים, אף שבשאילת יעבץ ח”ב סי’ קי רצה לחדש שאין איסור מן התורה בצער בעלי חיים בבעלי חיים שאינם ראויים למלאכה, שכן הביא שם מהאר”י שיש להקפיד בכל בעל חי. ומכל מקום כשזה לצורך האדם, וכגון שהחתולה מפריעה מאוד, מותר.