מרחק שתילה בין גפן לפסיפלורה

שאלה:

שלום רב רציתי לדעת אם יש מרחק שצריך לשמור בין פסיפלורה לגפן…תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה הבדל בין גפן יחידה לכרם, והדין כך: בגפן יחידה, יש להרחיק את הגזע של הגפן מהתבואה או הירקות שישה טפחים – 58 ס”מ, וגם להקפיד שהגפן לא תאהיל עליהם, אפילו הם רחוקים מהגזע יותר מהשיעור הנ”ל, ראה רמב”ם כלאים פרק ו הלכה יא ופרק ז הלכה א. מכרם יש להרחיק ארבע אמות 2-2.4 מטר. ומלבד זאת שלא יאהיל ראה רמב”ם שם.

אני לצורך הענין מתייחס לפסיפלורה כאל ירק ולא כאל אילן שאין בו כלאים אלא בהרכבה ממש, משום שיש ספק לגבי הפסיפלורה אם דינה כאילן או כירק.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח

    שתלתי במרחק של כשלושה מטרים בין הפסיפלורה והגפן האם עלי להפקיד שהענפים לא יגיעו אחד לשני?
    האם כאשר ישנו היכר בין הגזע של הפסיפלורה לגזע של הגפן אין צורך להקפיד על עירוב?