ברכה על תה לאחר ברכת המזון

שאלה:

בעבודה, בסוף ההפסקה, אני מכינה לעצמי תה לשתיה בהמשך.
לבנתיים אני רוצה לברך ברכת המזון. האם לאחר ברכת המזון אני צריכה לברך שהכל על התה, או שמכיון שהתכוונתי לשתות אותו אני פטורה מלברך.
תודה ויישר כח על התשובות!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי את חייבת לברך משתי סיבות: א. הרי לא בירכת שהכל קודם… אם שותים בתוך הסעודה זה טפל לפת, אבל עכשיו זה ודאי לא טפל לפת שכבר בירכת עליה ברכת המזון. ב. גם אם ברכת שהכל קודם מאיזו סיבה או בסיטואציה שזו לא סעודת פת וברכת שהכל ואחר כך ברכת בורא נפשות על דעת לשתות אחר כך עוד, דעת רב ככל הפוסקים שיש לברך שוב כיון שהברכה מהווה גמר הענין. ראי עוד כאן. סוף דבר, יש לברך שוב.