תאריך שגוי על מצבה ועוד

שאלה:

שלום וברכה,
האם יש משמעות לתאריך הכתוב על גבי קבר, כלומר אם תאריך הפטירה האמתי הוא כ' שבט, ועל המצבה כתוב כ' טבת, האם 'צריך' לתקן זאת?
דבר נוסף, כיון שבשנה זו כ' שבט יוצא בשבת קודש, ורוצים להביא מיני מזונות ושתיה לברכה לעילוי נשמת הנפטר, אם אין אפשרות בשבת, מתי רצוי להביא – ביום שישי או ביום ראשון למחרת?
בתודה ובברכה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין משמעות הלכתית לענין, אבל כדאי מאוד לתקן זאת, משום שצריך להסתכל קצת קדימה… בעוד חמישים שנה יבוא נכד שירצה לעשות משהו טוב ביום היארצייט וכבר לא יהיה לו את מי לשאול מה התאריך, ומה שיראה במצבה כך יחשוב לאמת וחבל…
  2. אין הבדל, מה שנוח תעשו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אף על פי כן… והכי טוב לכתוב גם על המצבה שהיתה ערירית ומי שיוכל לומר פרק תהילים לעילוי נשמתה יעמוד לו לזכות, כך אולי עובר ושב יעשו זאת עבורה.