קצבה לנכה שניתנת להורים

שאלה:

שלום וברכה
לבני יש תסמונת אספרגר
בחור חכם מאוד אך בעל קשיים חברתיים וקשיים בהתנהלות.
כשהגיע לגיל 18 פסכיאטר של הביטוח הלאומי קבע חד משמעית שאינו מסוגל לנהל את כספו. ולכן קצבתו משולמת לנו.
הבחור בישיבה אנחנו משלמים שכ"ל ומפרנסים אותו.
כעת הבחור טוען שמחייתו היא פחות מהקצבה והוא דורש חלק מהכסף.
כעת הכסף הולך לצרכיו ולשאר ענייני הבית השוטפים שהוא גם חלק מהבית.
האם ע"פ הלכה יש מקום לחשב את הכסף דווקא לצרכים האישיים שלו.
גם לכאורה הביטוח לאומי נותן ע"פ הכללים שלו ואם נתנו לנו לחשבון ולא מבקשים חשבון נפרד אז ההתנהלות שלנו נכונה.
ישר כח מראש

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הוחלט מטעם הביטוח לאומי שהקצבה תגיע לידי הורים, הרי שהקצבה שייכת להורים, והבן לא זכה כלל, אלא נותנים קצבה להורים עבור גידול בנם, והכסף שייך להורים. יש פיצויים שנותנים לבן, ושם הם מתנים שהקצבה שייכת לו ומעבירים אותה רק בגיל שמונה עשרה, ומפרשים שאין הפיצויים שייכים להורים.

מבלעדי זאת, אין הבן צודק, ויש לכלול את הוצאות עבור הבן, וגם יכולים ההורים לדרוש [מהקצבה של הביטוח לאומי] שכר עבור מגורי הילד בדירה, ושכר עבור ההוצאות של כל הדירה שישלם הוא לפי חלקו, ואז ההורים יעברו את המחיר שהם מקבלים מביטוח לאומי.

בהצלחה.