נזק קל בטמבון והניזק רוצה שיחליף לו את הטמבון

שאלה:

כשאר אדם פוגע עם רכבו ברכב אחר והפגיעה קלה וניתנת לתיקון קל אבל בעל האוטו מתעקש שיחליפו לו טמבון חדש האם הדין איתו
ואם חייב לדווח לו על השריטה הקלה בטמבון בשעה שאני שהוא יכריח אותי לעשות לו חדש

תשובה:

שלום וברכה,

נזק שניתן לתקנו, ואדם רגיל לא היה קונה חדש אלא מתקן, אין המזיק חייב לקנות חדש, אלא חייב לתקן ודיו.

אם יודיע לניזק על הנזק יחייב אותו הניזק לקנות חדש, ולא יוכל להימלט, אין המזיק חייב להודיע לו על כך, ונחשב שהוא מפסיד לעצמו כיון שרוצה לגזול את  המזיק. אך המזיק יבליע לו בחשבון אם יכול את כל דמי הנזק – תשלום של התיקון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ט"ז חו"מ סימן שסט ס"ו.