לקבל זוג משקפיים מקופ"ח על שם ילד אחר שאינו חובש משקפיים

שאלה:

ערב טוב

יש לנו ילד עם לקות ראייה שצריך להחליף מספר במשקפיים לפחות פעמיים בשנה.
קופת החולים מסכימה לממן משקפיים עבור כל מבוטח רק פעם בשנה.
ברשת האופטיקה הציעו לנו להשתמש בזכאות של אחיו שאינו זקוק למשקפיים, וטענו שזה בסדר וכך עושים כולם (רשת ידועה ומכובדת).
האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקנות שתי זוגות משקפיים בשנה על שם של ילד אחר. כל ילד זכאי בזוג אחד של משקפיים ותו לא. וילד השני שלא נזקק למשקפיים אינו זכאי למשקפיים כלל. ואין לסמוך על רשת אופטיקה שמציעה זאת, משום שהם מעוניינים להרוויח.

אם תקבלו אישור מפורש מהאחראי בקופ"ח יהיה לכם מותר לעשות זאת. וכל עוד לא קיבלתם רשות מקופ"ח – אסור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא חשבתי לסמוך על האופטיקה שזה בסדר. הכוונה הייתה שאם רשת מכובדת מציעה זאת בריש גלי אולי ניתן לראות זאת כהעלמת עין של הקופת חולים.

  2. היות ומבחינה הלכתית נראה שאסור, קשה להתיר מחמת שהקופ"ח מעלימה עין. ולכן יש לשאול את הקופ"ח ויש לקבל היתר מפרש.