ליהנות מקורס של עיר אחרת שהעירייה שם מסבסדת את הקורס

שאלה:

לכבוד הרב שלום, אני מעונין ללמוד פסיכומטרי , מדובר בקורס שעירית בית שמש מסבסדת בכך שהיא נותנת מתנס בעיר בחינם (או בהנחה) לקיים בו את הקורס .אמרו לי בחברה שמקימת את הקורס שאין בעיה שאקבל את ההנחה למרות שאני לא תושב בית שמש (אני לומד קרוב לבית שמש).האם צריך לחשוש לגזל של העיריה ?אבל זה לא נראה לי כי מה אכפת לעיריה שעוד מישו ילמד?אלא שאולי כדאי להגיד לחברה של הלימודים שאם מישהו תושב בית שמש ירצה ללמוד אז אני אפנה את מקומי?והאם יש לחשוש שמא החברה לא תתיחס לבקשה הנל (אם הרב יסבור שצריך לומר להם שאם מישהו ירצה וכו) אני מאוד רוצה להרשם דוקא לקורס הזה כדאי שאוכל ללמוד באונברסיטה בתחלת שנה הבאה ..תודה רבה!(אני ספרדי אם זה חשוב)

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא הותנה בפירוש שההטבות ניתנים רק לתושבי בית שמש, וכן לא קבעו מחיר לתושב העיר ומחיר אחר לתושב חוץ לעיר, נחשב שההטבות ניתנים לכולם  – גם לבאים מעיר אחרת.

כאשר אתה נכנס לכל עיר שתהיה אתה נהנה מהרבה דברים שהעירייה עושה, ואתה נהנה למרות שאתה לא משלם ארנונה בעיר. והם רצים שיהנו בני היער וגם אורחים שבאים מחוץ לעיר.

בהצלחה.