לברך על השתייה שנשארה לפני לאחר ברכת המזון

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
כשאני נמצא בתוך סעודה על פת, ונשארה לי שתייה בכוס, ועשיתי ברכת המזון, האם צריך לברך שוב על השתייה שנשארה עוד קודם ברכת המזון? או שמא בגלל שהשתייה בכוס הייתה לפני בברכת המזון איני צריך עליה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הברכת המזון נחשבת היסח הדעת גמור שלא לאכול עוד, וממילא צריך לברך שוב. אפילו נטילת מים אחרונים כבר נחשבת היסח הדעת גמור, ראה שו"ע סי' קעט. כמובן שאין לעשות לכתחילה דבר כזה להשאיר מאכל או משקה לאחר הברכה, שהרי אתה גורם בזה ברכה שאינה צריכה.