כינים – חציצה בטבילה

שאלה:

שלום
הטבילה היתה בערב שבת
לפני כניסת שבת סרקתי עצמי ומצאתי 2 כינים קטנות וביצים, סרקתי עד לכניסת השבת,
אין לי מושג אם הוצאתי הכל…
בגלל המהירות לא הבחנתי אם עוד היו על המסרק סמיך כינים או ביצים או אם לא..
זה קצת מטריד אותי, לעניין הטבילה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שסירקת במסרק סמיך והוצאת כל מה שמצאת – אין מה לחשוש עוד, אני מניח שכן הסתכלת לראות אם יש כינים או לא, רק את קצת בלחץ… כמו כן חשוב לדעת שאףך שלכתחילה יש להסיר את כל הכינים, מה שחוצץ למעשה אפילו בדיעבד הוא רק כינה הדבוקה מאוד לשיער או לבשר, וזה פחות שכיח.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על המענה המהיר.
    תבורכו.
    אמת הוא הדבר שלא לקחתי קצת יותר זמן מראש לבדוק ביסודיות יותר, לא תארתי לעצמי שאמצא כינים, אך מן הסתם נדבקתי מאחד הילדים,
    מכיוון שכבר נכנסה השבת לא יכולתי לסרק עוד לכן לא ידעתי אם נשארו עוד כינים או ביצי כינים, מקווה שעדיין זה בסדר בדיעבד.
    תודה