חציצה המשך – צבע מהמגף על הרגל

שאלה:

שאלה נוספת, הטבילה היתה בערב שבת.
לכן התארגנתי בבית ובמקווה ישר טבלתי בלי להתארגן עוד. לאחר שטבלתי שמתי לב שעל גרבי ניילון שקופים שלבשתי קודם צאתי מהבית ירד צבע מן המגפיים שהיו מעט לחות. הבלנית אמרה לי שאין בזה ממשות ושלחה אותי לביתי, יש לציין ששפשפתי רגליי בקערת מים קטנה שהיתה מונחת לפני הכניסה למקווה
חוששת שמא היתה חציצה ולא שמתי לב לצבע שעבר לרגליי…

תשובה:

שלום וברכה

גם כאן בדיעבד צדקה הבלנית שזה לא חוצץ כיון שאין ממשות ואין צורך לטבול שוב, אף שלכתחילה כן מסירים זאת, מחמת מחלוקת הראשונים אם מה שמקילים בצבע הוא רק כאשר זה נעשה לנוי והאשה רוצה בו או שמספיק זה שאין בו ממשות, ולכן לכתחילה לא מקילים אלא בצירוף שני התנאים יחד מה שאינו מצוי כלל [כי גם איפור למשל או שיש בו ממשות או שהוא נמרח וממילא מקפידים על כך שהיה במים].

אני מוכרח לציין שלהבא לא זו הדרך להגיע למקווה הכל ברגע האחרון בלי הכנה מספקת ובבהילות… יש להשקיע את הזמן ולבוא מוקדם וכראוי.

שבוע טוב.