האם מותר לקחת בגדים מאחי שהיו מיועדים לתרומה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
אם אחי רצה לתת בגדים שלו לתרומה, ואז אמרתי לו שאני רוצה את הבגדים והוא הסכים, האם צריך לחשוש ממה שכתוב "כל מי שאינו צריך ליטול מהצדקה ומרמה העם ונוטל, אינו מת עד שיצטרך לבריות (שו"ע י"ד רנ"ה ב')."
להבהרה: אני יכול לקנות לעצמי בגדים, אני לא צריך את העזרה שלו.
תודה כבוד הרב ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שהוא החליט לתרום לצדקה יש כאן נדרי צדקה ואסור לבטל את הנדר כדי להביא לך את הבגדים.

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא במילא השאיר את הבגדים כאן, כנראה בשביל שאנחנו נשים אותם במתקן שבו שמים בגדים המיועדים לתרומה
    אז אני פשוט אוסיף אותם לערימה המיועדת לתרומה, או שצריך לעשות עוד משהו?