נטש את האישה לאחר לידה

שאלה:

שלום,
בשעה טובה נולד לי בן לפני שבוע, בעלי עזב אותי בבית החולים והכריז שהוא מתגרש.
כבר כמה ימים שאפילו לא מתעניין בשלומו של הילד, במקום זה נראה שהוא נהנה מהחופש שלו ומחפש לאן לטוס לחופשה.
האם ברבנות יכולים לבקש שלום בית למרות התנהגות כזאת?

תשובה:

ערב טוב!

ראשית מזל טוב, יתן ה' שתראי הרבה נחת ורק שמחה תמיד.

כאב לי מאוד לקרוא את שעובר עליך, התנהגות כזו בזמן הכי רגיש ושהכי אמור להיות שמח, אני בטוח שזה לגמרי בלתי נסבל. לעצם הענין לא אוכל לייעץ, כיון שאני משוכנע שיש רקע נוסף לכל הענין, ובודאי היו לכם קשיים בחיי הנישואין עוד קודם האירוע הזה. וכיון שחיי נישואין אינם דבר של מה בכך הייתי מציע להתייעץ עם גורם מוסמך, רב שמכיר אתכם היטב או יועץ נישואין מוסמך, כדי לדעת מה ניתן לעשות ומה כדאי לעשות במצב הזה שנקלעתם אליו.

בינתיים כדאי להזהר שלא להגרר לעימות גדול שאחר כך קשה להחלץ ממנו, תחלימי בשמחה יחד עם הבן המתוק, ולא שתתאוששי מעט תתחילי להתייעץ בצורה מקצועית כיצד לנהוג.

שבוע טוב ובשורות טובות.