מנהג טוב מתי נחשב נדר?

שאלה:

שבוע טוב ומבורך,
שאלה בעניין התרת נדרים.
יש מספר דברים שאני עושה באופן קבוע ואינני יודעת על מה אני צריכה לעשות התרת נדרים.

1. עשיית מעשר באופן קבוע לאדם מסויים
2 . חומש מכספים מסויימים
3. מנחה כל יום
4. שחרית בשבת
5. קריאת פרקי תהילים מסויימים בערב שישי
6. מכניסה את השבת עד כשעה לפני הזמן
7. צדקה כל בוקר
8. צדקה לפושטי יד ברחוב
9. קריאת פרק שירה כל יום
10. הוראת קבע לעמותות
11. שטיפה לכבוד שבת ביום מסויים

יש לציין מספר דברים נוספים:
*אני לא זוכרת אם עשיתי התרת נדרים בראש השנה. *אני נוהגת לומר כל שנה שכל מעשה שאעשה הוא בלי נדר, אך אינני זוכרת אם נהגתי כך השנה.
*מעולם לא נדרתי נדר בפה.

שאלה נוספת, האם ניתן להתיר מספר נדרים בפעם אחת?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

כל מעשה שאת עושה בתורת קבלה קבועה ומוחלטת לנהוג כך בקביעות נחשבת נדר שצריך לעשות עליו התרת נדרים אלא אם כן התנית שיהיה בלי נדר, אבל מה שאדם משתדל לעשות דבר מסויים, כמו אשה שמתפללת מנחה כי יהודים מתפללים מנחה, אבל אף פעם זה לא נעשה כהחלטה קבועה שכך תעשי בקביעות [אגב נשים אשכנזיות חייבות בשחרית ומנחה ורק ספרדיות די להן מעיקר הדין בתפילה אחת ביום], זה לא נדר.

אני מניח שחלק גדול מהמעשים האלו הם כך, ברור שאם נותנים צדקה לעני ברחוב זו לא סיבה לנדר ביחס לעניים אחרים, זו התעוררות לעשות מעשה עכשיו לא קבלה קבועה.

זה הרעיון ולפיו תבחני את מעשייך.

אני סבור ששום דבר ממעשייך לא נחשב נדר, אבל תשפטי בעצמך לפי הנ"ל.