תחליפי מזון לתינוק – חלב נכרי

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
כשהבן שלי נולד האכלתי אותו בסימילאק מהדרין הוא סבל מהסימילאק מעצירות קשה מאוד ולכן בהמלצת הרופאה עברנו לנוטרילון (חלב נוכרי )
התייעצתי בזמנו עם רב בוואטסאפ קו הלכה רדי והוא אמר שאם יש צורך ניתן לעבור.
מה שכן חורה לי כל יום שהבן שלי לא אוכל מהדרין מה ההשלכות בחלב נוכרי לתינוקות?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל השלכות, מי שאוכל דבר שמותר לו לאכול, וילד קטן כזה הוא בגדר חולה שמותר לו אכילת חלב נכרי, לא תהיה לזה כל השפעה עליו [בפרט שבחלב נכרי תעשייתי הרי יש שהתירו בשעת צורך גדול, מחמת הפיקוח של הממשלה שאינו מאפשר הכנסת חלב טמא, כידוע מדברי בעל האגרות משה, ואנחנו לא מדברים על דבר שממש אסור מדרבנן שגם זה מותר לבנך במצבו זה]. כמובן שילד שאין לו כל רגישות יצרוך תחליפי מזון מהודרים.

שבת שלום ורוב נחת.