נסיון שקשה לעמוד בו – המשך

שאלה:

כן נכון האשמה כן בה' כי הוא זה שנתן את הניסיון אם הוא לא היה נותן זה לא היה קורה. זה כמו שתיתן לתינוק לבחור בין סוכריה מורעלת ל1000 שח זה שהוא יבחר בסוכריה זה לא יהיה באשמתו כי אתה העמדת אותו בניסיון מכור מראש

תשובה:

הקב"ה לא נותן לאדם נסיון שאינו יכול לעמוד בו, ובענין זה הוראה של הגר"א מוילנא שאני בטוח שתסכימי איתה, הוא אומר דבר מדהים, שבמקרים רבים האדם לא נתבע מחמת עצם החטא, כיון שבשעה שהוא כבר בא לידי הנסיון זה לא בבחירתו לעמוד בו, אלא הוא יתבע על שהביא עצמו לנסיון, ואסביר בנוגע לנושא שהעלית: יתכן שאדם שאין לו עבודה והוא מיואש ועצוב, ויש לו אינטרנט פרוץ לפניו והוא גולש, זה נסיון קשה מאוד עבורו, ויתכן לפעמים שזה גם נסיון שאינו יכול לעמוד בו! אבל עדיין הוא יתבע למה הכניס הביתה את האינטרנט!!! הוא לא יוכל לומר שבורא עולם נתן לו נסיון שאינו יכול לעמוד בו כאשר הוא הביא את זה על עצמו בכך שהכניס לביתו את החלאה הזו!!! לבוא ולהאשים את בורא עולם למה אתה לא נותן לי עבודה עכשיו קשה לי הנסיון של האינטרנט זו שגיאה, אל תכניס את זה הביתה.

בשורות טובות.