מועד אזכרה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום רב,
אמי, יהודית בת ציפורה ז״ל נפטרה ביום א׳ לחודש ניסן. מתי נכון לכבד את זכרה בעליה לקבר בתום השנה הראשונה לפטירתה? יש הטוענים שלא נוהגים ללכת לבית הקברות בראש חודש ובפרט לא בחודש ניסן ולכן אני פונה אליכם בשאלה זו. תודה רבה למשיבים.

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שלא עולים לקברים בראש חודש, ויש להקדים או לאחר, אבל כאן יש ענין נוסף של שנה מעוברת, מנהג בני ספרד שהעלייה לקבר העיקרית היא ב12 חודש, כלומר ראש חודש אדר ב' ולצורך הענין יום קודם או אחר כך וכאמור, אלא שהמהדדרים עולים גם ב11 חודש וב13 חודש שהוא יום הפטירה, ראו ברב פעלים ח"ד סי' מא. מנהג בני אשכנז יותר מקובל לעלות ביום הפטירה כלומר סביב ראש חודש ניסן וכאמור.

מן השמים תנוחמו.

שבת שלום.