השמצות של הנתבע נגד התובע

שאלה:

בתאריך ו' שבט , עניתם לי תשובה בנושא השמצות אודה מאד אם תפרטו את התשובה ולהסביר אותה יותר.ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

הבאנו בתשובה הנ"ל את דברי השו"ע שאיין חובת תשלומים על בושת דברים, ולכן המוציא שם רע על חברו, בי"ד לא מחייבים ממון על כך. אמנם יש לבית דין לעמוד בפרץ ולקנוס ולהעניש את המוציא דיבה על חברו, כדי לגדור את הפירצה. ולכן אם הנתבע השמיץ את התובע אינו חייב בתשלומים. אלא יש לבקש מהבית דין בו אתם נידונים היתר לתבוע את המשמיץ בערכאות. ובית הדין יחליט מה לעשות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן תכ סעיף לח.