הקב"ה מצטער בצערם של ישראל

שאלה:

האם כשה' נותן איזה צרה לאדם הוא שמח בזה שרע לו? כמו אדם שנוקם בשונאו? ככה אני מרגישה שה' עושה לי

תשובה:

שלום וברכה

כתוב "עמו אנוכי בצרה" ובכל יום יוצאת בת קול ואומרת "קלני מראשי קלני מידי, אוי לאב שהגלה את בניו, או לבנים שגלו מעל שולחן אביהם" כלשון המדרש, הקב"ה כואב בצערו של כל יהודי, אבל יחד עם זה הוא עושה זאת כיון שכך היא טובתו של אותו אדם.

רופא מנתח בעל לב יש בליבו שתי רגשות מנוגדים, מחד גיסא הוא מצטער בצערו של החולה הנזקק לניתוח מסוכן ומייסר, ומאידך הוא שמח על הצלחת הניתוח…

יום נעים.