הפלגה קצרה שאינה עוקרת ארוכה בליל טבילה

שאלה:

ליל טבילה שחל ביום וסת של הפלגה ארוכה שהפלגה הראשונה היתה בלילה והשני ביום, שלכאו' צריך לחשוש לעונת לילה כמו שהיה בהפלגה ארוכה, מה עושים כשחל אז ליל טבילה?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שכיון שנחלקו הפוסקים בעיקר דין זה אם הפלגה קצרה עוקרת ארוכה, וכן נחלקו האם חוששת לעונה של ההפלגה הארוכה או הקצרה, וידועים דברי השבט הלוי שבכלל הקל בשנה הראשונה שלא לחוש לחומרת הבית מאיר שהפלגה קצרה לא עוקרת ארוכה, היה מקום לצדד שהמיקל לסמוך לשמש בליל טבילה יש לו על מה לסמוך, אבל שאלתי שאלה זו את הגר"י גואלמן שליט"א רבה של רמות א' ואמר שאין להקל, ויש לדחות את הטבילה למחרת.

מקורות:

ראה שבט הלוי ח"ה סו"ס קז שהעונה היא כפי הקצרה, אמנם תמהו עליו מדברי הנודע ביהודה יו"ד תנינא סו"ס פג שמפורש שחוששת לעונה שהיתה בה הוסת וכן הורו הגרי"ש אלישיב והגר"נ קרליץ.