הסעות שמשלמים הנוסעים שכר ונשאר מקום פנוי האם מותר להצטרף בחינם

שאלה:

האם מותר לנסוע בחינם בהסעה שבעיקרון אמורים לשלם עליה כסף- אם נשאר בה מקום פנוי?

תשובה:

שלום וברכה,

הנוסע בהסעה שגובים עבורה תשלום חייב לשלם מחיר מלא עבור הנסיעה, גם אם המקום יישאר פנוי בלעדיו.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שסג סעיף ו מבואר שאם רוצה לדור בחצר חברו ללא שכר ובעל החצר אמר לו צא, חייב הלה לשלם לו שכר, גם אם יישאר הבית פנוי, ואין זה מדת סדום כאשר בעל החצר רוצה להרוויח. ולכן בהסעה שגובים מהנוסעים מעות, נחשב עומד להשכיר. וגם אם נאמר שאינו עומד להשכיר, כיון שאומר מראש מעוניין בתשלום, הרי שהנוסע חייב בתשלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרי ההסעה הייתה נוסעת איתו או בלעדיו, לכאורה זה מקרה של זה נהנה וזה לא חסר, שכולם משלמים שכר קבוע על הנסיעה- בלי קשר למספר הנוסעים!

  2. ראה בשו"ע שציינתי לך, שם מדובר על זה נהנה וזה אינו חסר, שאם מראש אומר שרוצה תשלום לא שייך לומר זאת. וכן אם הבית עומד לשכר אין דין זה. וטעם נוסף שאם יש חסרון מעט של שחרירותא דאשיתא, חייב השוכר בכל התשלום, ומגלגלים עליו את הכל, ונוסע שעולה לרכב מכביד על הרכב ולוקח מעט דלק, ומגלגלים עליו את הכל. וכל סיב שכתבתי לבד היא מחייבת את התשלום.