בקשות פרטיות בתפילת שמונה עשרה

שאלה:

האם מותר לומר בקשות /דברים אישיים בפה במהלך תפילת שמו"ע בין הברכות ?

תשובה:

שלום וברכה

בין הברכות אין להוסיף כלום, זה הפסק של ממש, בתוך הברכות מעיקר הדין ניתן להוסיף מעין אותה ברכה, למשל ברפאנו להוסיף בקשה לחולה מסויים וכדומה, ובשמע קולנו ניתן להוסיף מכל סוגי הבקשות לפני "כי אתה", אבל כיון שיש בזה פרטים בענין מה נחשב מעין אותה ברכה וכו', המקום הטוב ביותר לבקש בו בקשות פרטיות בתפילה הוא באלוקי נצור לפני יהיו לרצון, בכל תפילות שמונה עשרה שבימות החול, ובפה לא רק במחשבה. ולכתחילה טוב לומר יהיו לרצון לפני התחנונים ולאחריהם, ראה משנה ברורה בסי’ קכב ס”ק ג.