ארון קודש מתחת לחדר אמבטיה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני משכיר בית פרטי עשינו בית כנסת בסלון ואני גר למעלה
השאלה היא לגבי הספר תורה שנמצא מתחת אמבטיה אבל למעלה מהספר תורה זה מקום שיש ארון ולא משתמשים לדברים בזוים
אין מקום אחר לשים את הארון קודש
אם לא, נצטרך לשים אותו באמצע בית הכנסת ולא במזרח
אם אפשר מקורות בבקשה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש באמבטיה גם שירותים, ואני מניח שכך, הרי שכל חלל השירותים אסור לכאורה שיהיה מעל ארון הקודש, שהרי במשנה ברורה כתב שיש להחמיר לכתחילה אפילו שלא לישון כנגד מקום ההיכל, ראה משנה ברורה בסי' קנא ס"ק מב, וכל שכן מקום מגונה [על אמבטיה בזמנינו יש שצידדו להקל ראה פסקי תשובות שם הערה 118, אבל שירותים לכאורה ודאי אסור.