הסרת מזוזות משאר פתחים בשוכר שעוזב דירה

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול אני שוכר דירה ועוזב אותה בקרוב האם האיסור להוריד את המזוזות הוא על כל הפתחים או רק על הכניסה לבית ומה המקור לזה

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שהאיסור הוא על כל הפתחים, בכלל בהלכה אין בכלל חילוק לא בתחום זה ולא בכל תחום אחר, בין הפתחים השונים, כל מה שחייב במזוזה דינו אחד.

על עצם הענין ראה הרבה תשובות כאן ושם יצויינו הדרכים בהם מותר להסיר את המזוזות.