לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות, שימוש במנוע חיפוש אינטרנטי

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,

1. האם מספיק להשרות עשרים דקות במי סבון עשבים לא בדוקים מחרקים ואח"כ לסנן את התה דרך מסננת שיש עליה הכשר בד"ץ?
2. האם מותר להשתמש במנוע חיפוש ספרים אינטרנטי ובספרים שהוא מוצא (מאגר בשם Library genisis)? והאם מותר לי לשלוח את הקישור למי שמבקש להשתמש גם כן?

תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

  1. לסנן דרך בד ממש יש להקל. [מסננת עם כשרות, הוא בד צפוף שניתן דרכו לסנן].
  2. מנוע חיפוש אינטרנטי – הוא חיפוש במדיה הדיגיטלית, ומטרתו לשרת את הציבור הרחב, כדי למצוא תכנים או ספרים. ומותר להשתמש בו, ולתת לאחרים את הקישור להשתמש בו, כיון שמטרתו נועדה לטובת הציבור.

בהצלחה.