שינה במיטות צמודות כאשר בבוקר מתחילה עונת פרישה וקמים אחרי הנץ

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול כשעונת פרישה ביום האם צריך להפריד את המיטות מהלילה באופן שהם קמים אחרי הזריחה. בבקשה מקורות.

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי בזה מקור מפורש אבל מסברא נראה להקל, ואסביר: לדעת השו"ע בסי' קפד סעי' ב כלל אין חיוב לפרוש אלא מתשמיש ממש, השו"ע הרב שם הוא שמחמיר לגבי שינה במיטה אחת בשונה משאר הרחקות שמותר [למעט חיבוק ונישוק שגם בזה נהגו להחמיר], כך שלמנהג הספרדים יש כאן צד גדול לקולא גם אם לא היו ישנים כל שכן כשהתחילו בהיתר, ולמנהג בני אשכנז בלאו הכי המנהג הרווח בכל מקום הוא להקפיד גם על עונת אור זרוע, כלומר שגם העונה שלפני עונת הוסת אסורה, כך שכל הנדון שלנו כרגע למנהג בני אשכנז הוא כאשר עונת אור זרוע מתחילה ביום ועונת הוסת היא בלילה הבא, ולגבי עונת אור זרוע באופן זה שהתחיל בהיתר לחשוש לשיטת השו"ע הרב, נראה קצת חומרא שניתן להקל בה. כמובן כל ההיתר זה רק כשישנים הוא בבגדו והיא בבגדה.