פיצויי פיטורין כאשר הפיטורין לא היו לפי החוק

שאלה:

בעוד שבועיים יש לי דיון בתביעה לפ. פיטורין . לא כ"כ הבנתי את התשובה שעניתם לי . אשאל אותה שוב.
פוטרתי ללא שימוע וללא הודעה מראש . זה היה לפני כ-5 שנים . עניתם לי שזה לא נחשב לפיטורין
השאלה : התביעה שלי לפצויי פיטורין , רלוונטית או לא ? יש לי סיכויים לקבל פיצויי פיטורין ? לא משכורות – מבקשת תשובה מפורטת על שתי הנקודות 1. פיצויים 2. משכורות .בתודה וברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

מגיע לך גם משכורת וגם פיצויים. ביאור הדברים: עובד שפוטר ללא שימוע מראש, [המעביד אמר לו ממחר אל תבוע לעבודה] הפיטורין לא חלים עכשיו, ויחולו רק בעוד שלושים יום. ולכן על החודש הקרוב יקבל שכר מלא כעובד רגיל. ואח"כ יקבל פיצויים על כל תקופת העבודה.

הרבה הצלחה.