פיטורין ללא שימוע

שאלה:

תודה על התשובה ועל היחס המכבד של השירות שלכם. תבורכו.
בהמשך לנושא של פיטורין אני מעוניינת לחדד מספר תובנות .
אני הייתי אמורה לחזור לעבודה אחרי סוכות תשע"ה .
עבדתי עד סוף שנת הלימודים תשע"ד כלומר, עד 1.7.2014 . ואז כמידי שנה בשנה קיבלתי מכתב פיטורין . אף אחד לא קרא לי ל"שימוע" . בשלהי קיץ תשל"ד יצאה חוברת (כמידי שנה) עם שמות הקורסים לקראת שנה"ל הקרובה . הקורס שלי לא הופיע שם . לכן הבנתי שאני מפוטרת .
בלי שקראו לי לשימוע , כבר שנתיים קודם ביקשתי שירעננו את הפרסום של הקורס שלי . ושלחתי להם ניסוח חדש ומרשים אבל הם לא התייחסו והדפיסו את הפרסום הישן .
באותה שנה הם סגרו הרבה קורסים .אבל אני שמאד אהבתי את התלמידות ואת העבודה , עבדתי בשנתיים האחרונות כמעט בהתנדבות .
בסיכומו של דבר
1. בסוף שנה"ל תשע"ד קיבלתי מכתב פיטורין
2. בחוברת של שנה"ל תשע"ה הקורס שלי לא הופיע ברשימת הקורסים וזה מוכיח על סיום עבודתי.
3. איש לא עדכן אותי, לא קודם ולא אח"כ על הפסקת עבודתי .
4. מובן שלא קראו לי לשימוע.
5. לפי המקובל בחוק , על פיטורין ללא שימוע משלם המעביד סכום גבוה מאד .
6. האם בי"ד תורני גם מחייב על פיטורין ללא שימוע?
7. מבחנת משכורת של 30 יום האם מדובר על השנה החדשה , כלומר תשע"ה?
8. האם בגלל ששנה שנתיים קודם עבדתי כמעט בהתנדבות , המשכורת גם תהיה משכורת של התנדבות?
9. כל התשובות לשאלות האלה מאד חשובות כדי להערך לדיון הקרוב בלי שיהיו חורים של חוסר מידע . מודה על היחס בברכה ובתודה .

תשובה:

שלום וברכה,

הודיעו לך על פיטורין בסוף שנת תשע"ד, והיה זה 30 יום לפני תחילת שנת הלימודים הבאה, לכן הפיטורין חלים כדין, ואין תביעת שכר על שנת הלימודים תשע"ה. אך יש זכות תביעה על פיצויים בגין ההתפטרות.

האם בית דין מחייב קנס על פיטורין ללא שימוע, איני יודע, נתון זה יהיה לשיפוט בית הדין בו אתם נידונים. אך כדאי שתעלו את זה בתביעה.

חישוב הפיצויים נעשה לפי המשכורת האחרונה לפי מספר השנים. ואם עבדת כמעט בהתנדבות, יש לברר האם היה כאן התנדבות או עבודה עם שכר מועט. וכאשר אמרתי כדאי שתבדקו את זה אצל רואה חשבון לברר את זכויותיכם, וחישוב הפיצויים, כדי לדעת כמה גובה הפיצויים, והאם לפי המשכרות שעבדת כמעט בהתנדבות.

בהצלחה.

נ.ב. גם הדיינים לא תמיד בקיאים בכל חוקי העובדים, וכשמגיע להם שאלות מבררים אצל מומחים בתחום. ולכן כדאי שתעשו אתם את העבודה כדי שהתביעות יהיו ברורות.