הגיע לקדושה עם הש"ץ ולא התחילו בשווה

שאלה:

בס"ד בר"ה
שלום וברכה לרבנים שליט"א

1. אם אדם התחיל עם החזן תפילת שמונה עשרה שלו כדבעי אך דא עקא החזן ממהר כ"כ שהגיע כבר לסיום תפילתו והוא התחיל חזרה אני עוד בברכת מחיה המתים, האם אני יכול להמתין טיפה ולעשות איתם את הקדושה אפילו שאני בתפילת היחיד שלי אך הגעתי למקום זהה איתם וחתמנו יחד ברוך מחיה המתים?

2. אם אני אומר תחינות אחר יהיו לרצון השני הכתובות בסידורים שונים, האם אני חייב לענות ברוך הוא וברוך שמו כדין האמן שחובה או כיוון שאני עושה בתחינות ובקשות אפשר שיהיה מותר לענות רק אמן כי לעצור את התחינות כל רגע לענות ברוך הוא וברוך שמו מעט מכביד ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. ניתן לומר ביחד איתו קדושה, ראה ביאור הלכה בסי' קט ד"ה אם. אבל אם הגעת לשם לפני שהוא התחיל חזרת הש"ץ אין להמתין לו שם כדי לומר איתו קדושה.  אלא שאם אתה מתפלל בקצב סביר הייתי ממליץ למצוא בית כנסת אחר…
  2. אין חיוב באופן סה לענות ברוך הוא וברוך שמו.

שיתקבלו התפילות.