אובדת עצות – האם להתגרש?

שאלה:

בס"ד

שלום,
אני אובדת עצות, בעלי אומרת שאני חולת נפש ש"מחפשת" אותו, ושאני מדומיינת וכל מיני דברים הקשורים לכך וזה בטענה שאני שואלת שאלות כמו אם מי דיבר, איפה היה וכו…
בכל ויכוח איתו זה צריך להסתיים בניבולי פה מצידו, מטיח את העבר ומציף דברים לא נעימים ששיתפתי אותו.
מקלל אותי בכך שאהיה עניה מרודה, ובשביל להתפרנס אצטרך להשתמש בגופי, שיבוא לי מחלה ונגעים וחולאים, שיבוא לי המחלה וכו…
מקציב לי זמנים במקומות שאני נמצאת, מבקש קבלות מהכסף שנותן לי…
אחרי אין ספור פעמים ביקשתי שנלך לטיפול זוגי וזה לא יצא לפועל, ביקשתי שנעשה הסכם שלום בית וגם זה עד היום לא בוצע.
הוא טוען שעלי ללכת לטיפול התנהגותי, שמשהו לא תקין אצלי.
מאז נישואינו אני בבית, לא עובדת (בעבר כן עבדתי ), יש לנו 2 ילדים במשותף כשהקטן לא במסגרת ונמצא איתי 24/7 .
בקיצור יש המון מה לומר אבל זה בטח לא המקום
אני חושבת מה לעשות ועם מי להתייעץ אבל כל תשובה מתנפצת לי כי אמר שלכל פעולה שלי תהייה השלכה כך אן כך.
ואז הגעתי להחלטה לגשת לבית הדין, האם עלי לעשות זאת?
יש לציין שאנו חרדים.

תשובה:

שלום רב,

ממש קשה לקרוא את התיאורים הללו. אני גם נבוך ולא יודע מה לייעץ לך. ברור שחייבים לשים קץ לסיפור הזה. מגיע לך חיים טובים יותר שלווים יותר, ומאושרים יותר. לעניות דעתי המצב הזה הוא ממש בלתי נסבל ומה שלא תעשי אני מניח שבלי שינוי משמעותי, הזוגיות ביניכם תתפוצץ במקודם או במאוחר, ואם כך חייבים לעשות מעשה כבר עכשיו ופחות לחשוש מה הן ההשלכות. כי המצב הגרוע מכל זה המצב הנוכחי. גם הילדים יסבלו משיח כזה בבית ואסור לזה להתמשך.

אני מבין שאינספור פעמים ביקשת ממנו שתלכו לייעוץ זוגי והוא סירב. האם ניסת לדבר עם אנשים שקרובים אליו שהוא מעריך אותם? שהם ישפיעו עליו ללכת לייעוץ?

נראה לי שבשלב ראשון תכתבי לו מכתב פייסני ואוהב כמה את מעריכה אותו מצד אחד. אבל מאד נחוש והחלטי שכך את בשום אופן לא מוכנה להמשיך ולא משנה מה יהיו ההשלכות. הבקשה והדרישה שלך הם שתכלו ביחד לייעוץ זוגי, אחרת אין טעם להמשיך כך. כלומר, המכתב צריך להיות פייסני ומכובד ולא כמטיף, להיפך את יכולה גם להאשים את עצמך שאולי גם את גרמת לכך שזה המצב. אבל מאידך הוא חייב להיות ברור שהמצב הנוכחי: לא עוד. ונראה מה תהיה תגובתו. אם הוא יסרב ויחזור לאיומיו. את חייבת לקחת עורך דין או טוען רבני ולפתוח בהליך גירושין, ונראה כיצד הדברים יתגלגלו. לא בהכרח שהדבר יוביל לגירושין. אבל את צריכה להיות מודעת לכך שיתכן שהם יובילו לגירושין, אבל אז כנראה זה באמת מחוסר ברירה. כי המצב הנוכחי גרוע מגירושין!