שוכר שרוצה לפחות מהשכר דירה על הימים שהייתה תקלה בחשמל

שאלה:

בית שניזוק, (ניתק החשמל מחמת החורף עומס יתר וכו' ) עד שמתקנים את בחשמל, על מי מוטלות האם צריך בעה"ב לנכות מדמי השכירות עד שיהא הבית ראוי למגורים? האם חייב לשלם אפילו הוצאות שכר דירה לימים אלו?

תשובה:

שלום וברכה,

תקלה בחשמל שאירעה בדירה שכורה, חייב בעה"ב לתקן. אמנם השוכר אינו יכול לדרוש להפחית מהשכ"ד עבור הימים ששהה בבית שלא בנוח, ועליו לשלם את מלוא דמי השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

במום שנוצר במקח, כתב הנתיבות סימן שלד ס"ק א, שאם אכן הוא מום שמבטלים יכול כל אחד לדרוש ביטול מקח, ולא ניכוי. ורק במכת מדינה – תקלה שאירעה לכל בני המקום, ניתן לדרוש פיחות מהשכר דירה.