כתיבתס"ת שהותיר הנפטר ליורשים

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
באמצע כתיבת ספר תורה נפטר המזמין ז"ל. המנוח התנגד לכל מעורבות של בניו בכתיבת הס"ת.
כיוון שהיה מסוכסך איתם,
בקשתי מהבן שיהיה מעורב בהזמנת הס"ת של אביו אך הוא התנגד נחרצות לכתיבת הס"ת וכל שכן שעלול להיות מחוייב בתשלום כלשהוא לכתיבת הס"ת.
א.מה הדין אם הבן יסרב לשלם את יתרת התשלום להשלמת הכתיבה?ב. מה הדין אם הוא ידרוש מהסופר להחזיר את הכסף ששילם אביו עבור הכתיבה
לסופר אין היכולת כלל להחזיר את הכסף, אלא רק להשלים את כתיבת הס"ת ולקבל את יתרת התשלום מהבן? תודה רבה על התשובה. אודה על תשובה בהקדם.

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין החלק שנכתב ושולם על ידי האב, שייך לו, וכשמת שייך ליורשיו. אין חובה על היורשים להמשיך לשלם על המשך הכתיבה, וממילא הס"ת כמות שהוא עכשיו שייך ליורשים, ועליך לתת להם את החלק שנכתב ליורשים.

אלא שחצי ס"ת לא יהיה בו שום תועלת, ועדיף היה לסיים את הכתיבה ולתרום אותו לטובת נשמת האב. ולכן מומלץ שתשאל את הבנים אם הם מסכימים שהחצי יישאר אצלך, ותעשה עיסקה עם אדם נוסף שירצה ס"ת, תאמר לו שאתה מוכן להשלים את הכתיבה ותמכור לו ב60%, והס"ת יהיה גם לטובת נשמת האב. ובכך תרוויח אתה והאב.

בהצלחה.