השם נעמה

שאלה:

הבן שלי  ואשתו קראו לבת שנולדה נעמה, לי אמרו שזה שם לא ממלץ למרות שזאת אישתו של נח ואשתו של שלמה המלך. ההורים קראו נעמה בגלל המשמעות של השם נעם ,נעימה. יש לי פחד ואינני יכולה להגיד להם שזה שם לא ממלץ. האם להגיד להם או להשאיר את זה על כונתם השם הזה?

תשובה:

שלום וברכה

אולי תציעי להם בעדינות את השם נועה.

דעת המבי”ט (ח”א סימן רעו) שאין לקרוא בשם שהיה בשימוש לפני אברהם אבינו, כי אין לשם הזה שורש קדוש. אמנם רוב גדולי ישראל לא חששו לדעה זו, וכן דעת הגר”ח קנייבסקי שליט”א (בס’ טעמא דקרא עמ’ יג).

 השם ‘נעמה’ באופן פרטי, יש עמו בעיה מסויימת כי “נעמה” הוא שם של אשה שאינה כשרה (כמו שכתוב בתורה בראשית ד כב, ועיין ב”ר כג ג), והוא שם של שידה טמאה (כמו שכתוב בזוהר בראשית דף נה ע”א). אולם יש נעמה שמצאנו במקורות כדמות חיובית כמו אשתו של נח ואמו של רחבעם.

בכל מקרה אין מה לחשוש רק לכתחילה יש שמות יותר מתאימים, לכן בלי לחץ, רק להציע פעם אחת וזהו.

רוב נחת ושמחה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אינני אומר שחייבים רק כיון שמדובר בתינוקת קטנה שעוד לא רגילה לשמה וגם לא כל העולם מכיר אותה עדיין, נראה שכדאי.

  2. זו היתה טעות הקלדה, יש נושא רחב סביב מלכותו של רחבעם שכיון שהיה בנה של גיורת היאך מונה למלך. האריך בזה בס' משנת הגר.