לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון אישה נואפת

שאלה:

שלום, אם אישה חילונית נאפה, הפסיקה לנאוף אך אינה חוזרת בתשובה. האם יש דרך אחרת בה תוכל לבצע תיקון? האם במידה ואינה מבצעת תיקון חל העוון על מעשיה גם על בנותיה ונכדותיה בעולם הזה?

תשובה:

שלום רב,

צריכים לעשות כאן סדר. כל אדם שעושה חטא חייב לשוב בתשובה שלמה על החטא שעשה. ובודאי כאשר האישה עשתה עוון כה חמור של איסור אשת איש שזה מהעבירות החמורות ביותר. מעבר לעשיית התשובה עצמה, יש מושג של תיקון החטא. ולהביא את החוטא להזדקק יותר כלפי בורא עולם. האישה הזו שאני מבין שהיא ממשיכה לחלל שבת וכד', זה רחוקה מאד שלב התיקון. כרגע היא יכולה וחייבת להתמקד רק בעשיית התשובה על החטא החמור שהיא עשתה. וגם זה יהיה קשה בידה לעשות כאשר היא בשלב של "טובלת ושרץ בידה" כלומר, ממשיכה בחטאים אחרים. האפשרות לעשות תשובה על החטא הזה תתכן רק אם לפחות בדעתה לשוב בתשובה שלמה, אלא שכעת היא מרגישה עדיין קושי ורוצה להתקדם בשלבים, צעד אחרי צעד. אבל אם היא עדין שקועה בחטאים חומרים אחרים, אני לא יודע בדיוק כיצד היא תעשה תשובה. הרי חלק חשוב בעשיית התשובה הוא החרטה העמוקה וההכרה בחטא שבורא עולם אוסר לעשות זאת. ואם היא מפרידה בין החטאים ואומרת לעצמה את זה אני ממשיכה לעשות ואת זה אני מפסיקה, אני לא רואה כאן תשובה שלמה.