תביעה בערכאות על נזק נפשי

שאלה:

שלום
האם מותר לתבוע בערכאות על נזק נפשי שנגרם ?
האם מותר לתבוע את הרפואה או גם את הנזק?
האם אפשר לתבוע חזרה כסף שנפסק בערכאות על נזק נפשי?
האם כדי לאדם שתובעים אותו בערכאות על נזק נפשי לתבוע מראש עוד לפני הדיון בערכאות לבית דין על כך שתובע אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

מי שיש לו תביעה על חברו יש לתובעו בבית דין רבני, ולא בבית משפט. ולכן אסור לתבוע נזק נפשי ולא דמי ריפוי אלא בבית דין בלבד. אם תבע בערכאות שלא כדין, וזוכה בדמים שאינם ראויים להינתן לפי הלכה, חייב להחזירו לנתבע. אדם שתובעים אותו בערכאות, יש לו ללכת לבית דין כדי שיחייבו את התובע שיסלק את תביעתו בערכאות וידון בבית דין.

אם התביעה הינה נגד חברת ביטוח, ולא מול אדם פרטי, יש מקרים שמותר לתבוע בערכאות, ויש לדון את כל מקרה לגופו.

בהצלחה.