קירבה לגוי

שאלה:

שלום רב למה אסרו חזל בישולי גוים או פת משום קירבה ולכאורה מקרב גם לשבת בבית של גוים בלי לאכול שם ואם כן יהיה מותר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא יודעים לגזור גזירות מדעתנו, וזה לא בסמכותנו. חז"ל ברוחב דעתם ידעו שכאשר פותחים שולחן יחד, "גדולה לגימה שמקרבת"… בעוד הישיבה לבד אף שכבר נאמר ובמושב ליצים לא ישב, אבל זה לא אותו דבר ולא צריך לגזור על כך.