פיצויי פיטורין לעובד שפוטר

שאלה:

1.עבדתי 17 שנים במקום אחד כמרצה .ללא שום זכויות.
2. כל שנה קיבלתי מכתב פיטורין בסוף שנת הלימודים וקראו לי מיד אחרי סוכות .
3. אני פוטרתי לפני 4 וחצי שנים ללא שימוע פשוט לא קראו לי לעבודה כמידי שנה ולא הכניסו אותי לרשימה של המורות בחוברת שהם מוציאים לאור כל שנה .
4. הייתי אז בגיל 66 וחצי
5. לא תבעתי אותם כי לא ידעתי שמגיעים לי פיצויים .הרבה מורות כמוני לא יודעות .
6. בכל השנים לא השתכרתי מחיר אחיד לפעמים פי 3 ויותר ובשנתיים האחרונות עבדתי כמעט בהתנדבות לפי מה מחשבים את הפיצויים?.
7. מה מכל הנתונים נותן לי זכויות בדין תורה
8. האם הלנת פיצויים יש לה משמעות בביה"ד?
תודה על שיש למי לפנות שיהיה לכם לזכויות !

תשובה:

שלום וברכה,

מטענותייך נראה שיש זכויות שאכן  מגיעים לך, מומלץ שתיגשי לרואה חשבון שימצא את כל זכויותייך, ובזה תפני למוסד ותתבעי מהם, כך שתזכי במלוא הזכויות שלך. בעיקרון בבתי דין מחייבם את המעביד לפי הזכויות שזכאי העובד לפי חוק.

הרבה הצלחה.