עבודה בשבת כוח עזר/סניטר

שאלה:

אני עובדת בבית החולים כוח עזר במחלקה פסיכיאטרית, כלכלת הבית ברובה תלוייה בי ובמשכורתי וכן המשכנתא..
הבעיה שאני מחוייבת לעבוד בשבת, אם אסרב יכול להגרם בעיות ופיטורין בנוסף בגלל שלא מגיע לי הסעה בשבת בגלל שאני לא אחות ולא גרה בישוב של בית החולים, אני נאלצת ליסוע ולחזור לביתי מרחק 20 דק' נסיעה ואם ישנה בישוב זה בהליכה חצי שעה הלוך וחזור .
המשמרות הן בוקר/ערב/לילה והבעל תומך בנסיעה (אף שיותר דתי ממני) שכן מפחד לשלומי ומפחד שיקרה לי משהו רע בדרך הביתה אם אלך ברגל ובלילה ..
תפקידי לחלק אוכל למטופלים, לקחת סימני לחץ דם, א.ק.ג, בדיקות סוכר, ולעזור לאחים והאחיות בכל מה שירצו..
סירוב עבודה בשבת בכל שבוע יכול לגרום לי לפיטורין ולסכן את ביתי ושלום ביתי (שקצת רעוע וקשה לאחר טראומה קשה של 2 לידות שקטות ברצף).

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את הקושי שאת עוברת, אבל ברור מאליו שאין כל היתר לחלל שבת לצרכי פרנסה, בשום אופן לא. לכן הדבר היחיד המותר לך הוא לנסוע עם גוי בהסעה יחד עם האחיות [זה מותר בגלל הצורך של החולים שחלקם אף מוגדרים חולה שיש בו סכנה]. או שתקבעי עם מונית של גוי שיקח אותך באופן פרטי על חשבונך, או שתשהו בשבת במקום שיאפשר לך להגיע ברגל, אינני יודע, אבל ברור לי שמחילול שבת לא מתברך השפע. תמצאו את הפתרון ושומר מצוה לא ידע דבר רע.

שיהיה תמיד רק שפע ותזכו בעזרת ה' לזרע של קיימא!