מוחזקות בפיצויים

שאלה:

בס"ד, שלום.
אני מבקש לשאול בענין פיצויים לעובד.
האם כל עובד נחשב "מוחזק" בפיצויים
כמו במשכורת רגילה
והמעביד נחשב "מוציא".
או שעל העובד מוטלת החובה
להוכיח את זכאותו לפיצויים.
( נפק"מ אולי לזכאותה של אלמנה
לרשת את פיצויי בעלה.
אולי זו לא דוגמא טובה ).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל בין תשלום משכורת לתשלום פיצויים, בשניהם העובד לא נקרא מוחזק, והמעביד שמחזיק במעות נקרא מוחזק. ואם ברור שחייב לשלם – חייב המעביד לשלם למרות המוחזקות שלו. ואם יש ספק בחיוב התשלום – אינו חייב לשלם כיון שהוא המוחזק.

לגבי הזכאות של האלמנה איני יודע את כוונתך, כיון שאשה לא יורשת את בעלה לפי הלכה. ולגבי פיצויים שצריך לתת לבן הזוג אחר פטירת העובד, אין זה מדין ירושה.

בהצלחה.