לתרומות לחץ כאן

כשרות תנור בשר וחלב

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
1) האם מותר לכתחילה לספרדים להשתמש בתנור אחד לבשרי וחלבי (כמובן עם המתנה של 24 שעות וניקוי וכו…)
2) מהו הכלל ההלכתי שלפיו אשכנזים לא יכולים להשתמש בתנור אחד?
3) האם מותר לאשכנזי לאכול אצל ספרדי שחימם את האוכל בתנור שמשמש לבשרי וחלבי?
4) אני חושב לקנות תנור נוסף כיצד אעשה את ההכשרה של התנור על מנת שישמש או לבשרי או לחלבי לכתחילה?
תודה רבה!

תשובה:

1. לספרדים שלא נהגו בחומרא שלא לשנות כלי מבשר לחלב ולהיפך, יש להקל, לכתחילה מבחינה פרקטית קשה להקפיד ובסוף ישכחו לנקות וללבן… לכן לכתחילה זה ודאי לא ההנהגה הראויה.

2. אצל בני אשכנז המנהג הוא שלא מגעילים כלי בשרי להופכו לחלבי ולהיפך, כדי שלא לגרום לבלבול בכלים, ויש בכך הקפדה גמורה מלבד כמה מקרים: כלי שנעשה בשרי בטעות, או כלי שניתן במתנה מאדם אחר השתמש בו לבשרי ואני רוצה להופכו לחלבי, וכן כלי שכבר כמה שנים ללא שימוש. אכן הספרדים מקילים בזה יותר ולמנהגם ניתן להגעיל כלי בשרי כדי להופכו לחלבי ולהיפך. על מנהג בני ספרד בזה, ראה שו”ת יביע אומר ח”ג יו”ד סי’ ד. על מנהג בני אשכנז, ראה מגן אברהם סי’ תקט סעי’ יא. על האופנים השונים בהם הקלו בזה גם לבני אשכנז, ראה ס’ הכשרות עמ’ פג.

3. אם עשו הכשרה כנ"ל ודאי המאכל לא נאסר, זו רק הנהגה של לכתחילה.

4. ניקוי יסודי, המתנה 24 שעות, והפעלה על חומו המירבי חצי שעה.

בהצלחה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל