האם מותר להנהלת הישיבה להחרים חפצים שלא ראויים להחזיק בישיבה

שאלה:

הנהלת ישיבה שהודיעה לתלמידים בצורה ברורה ביותר שמי שיביא מכשיר מסוים לישיבה הוא יוחרם ישבר ולא יוחזר לא הוא ולא תמורתו. האם מותר ע"פ דין לבצע את האיום.

תשובה:

שלום וברכה,

הנהלת הישיבה שהודיעה מראש שחפצים מסוימים שיביאו לישיבה יוחרמו, ולא יחזור, מותר להם לבצע את האיום. דין הנהלת הישיבה כדין שבעה טובי העיר, שמותר להם לתקן תקנות שלטובת העיר. וכל תקנתם קיימת.

בהצלחה.